Kook de aardappelen samen met de bloemkool. Giet ze af zodra ze gaar zijn en meng er dan een scheutje room door met een klontje boter. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Zorg ervoor dat het een smeuïge massa is.

Kook een eitje gedurende 4 minuten, pel ze voorzichtig en dresseer op de bloemkoolpuree. Doe er de garnaaltjes bij en enkele blaadjes tijm. Werk af met wat zwarte peper van de molen en grof zout.

Recept van Jeroen De Pauw

Ingredienten :

  • 1 bloemkool
  • 4 hoeve-eitjes ( 1 p.p.)
  • 8 grote bloemige aardappelen uit de streek
  • 200 gr grijze garnalen
  • zwarte peper en grof zout
  • Beetje verse tijm
  • Hoeveboter
  • Room
  • Nootmuskaat

Enkele andere straffe recepten

Hutsepot van spruiten, bloemkool, spek en pens

4 personen 40 minuten
Snijd de aardappelen in blokjes en de bloemkool in roosjes. Doe ze samen in een ketel met de spruiten en 2 kippenbouillonblokjes. Zet alles onder met koud water. Kook de groenten en de aardappelen gaar. Giet ze af en ple...
Aan de slag