Al ons roomijs bereiden we op de hoeve zelf volgens een ambachtelijk recept en met onze verse koeienmelk.

In een grote pasteurisatieketel verwarmen we onze melk tot 85°C. Dit doen we voor de binding en voor de bacteriegroei te stoppen. We voegen ondertussen allerlei ingrediënten toe zoals: suiker, eieren, melkpoeder, room, …

Als de basiscompositie eenmaal de temperatuur van 85°C heeft bereikt, houden we dit een bepaalde tijd aan. Hierna volgt een zo snel mogelijke afkoeling tot 4°C. Zo is de basiscompositie gepasteuriseerd en laten we deze nog even rijpen zodat alle grondstoffen de tijd krijgen om op elkaar in te werken.

Na dit hele proces verkrijgen we een mooie gladde en romige structuur. Als laatste draaien we de compositie in een turbine tot ambachtelijk roomijs.

In de scheptoog liggen dagelijks 17 verse soorten roomijs.

Onze basissmaken zijn:

  • Vanille
  • Stracciatella
  • Suikervrije vanille
  • Chocolade
  • Mokka
  • Banaan
  • Aardbei
  • Bosvruchten
  • Framboossorbet
  • Tropical sorbet (suikervrije vruchtensorbet)
  • Fererro Rocher
  • Hazelnoot
  • Kinder Bueno

Daarnaast worden elke 2 weken 4 nieuwe smaken gemaakt.