• Doe de platte kaas in een grote mengkom en voeg de fijne suiker toe, meng goed! 
  • Laat de 4 blaadjes gelatine weken in koud water, tot ze flexibel zijn. 
  • De room slaan we ¾ op samen met de vanillesuiker. 
  • Warm een scheutje room op en los de gelatine al roerend op. 
  • De eiwitten slaan we ook stijf op. 
  • Meng de opgeloste gelatine met de plattekaas, hierbij doen we de tot ¾ opgeslagen room en als laatste mengen we de eiwitten. 
  • Plaats in de koelkast en laat opstijven voor enkele uren.

Caramel van bosvruchtensap:

  • Verwarm 50 ml water en voeg de suiker toe. 
  • Laat dit koken en eens dat het begint te dikken (dikke blaasvorming) blus je met het bosvruchtensap. 
  • Laten afkoelen in de frigo en serveren.

Carpaccio van aardbeien:

  • Snij de aardbeien met een scherp mes in zeer fijne plakjes, leg open op een bord.
  • Serveer met de mousse, rond de mousse wat caramel van bosvruchten en afwerken met een takje munt!

Recept – Simon Goyens

Ingredienten :

Mousse van platte kaas:

  • 400 gram verse plattekaas uit de streek
  • 130 gram fijne suiker
  • 25 gram vanille suiker
  • 3 blaadjes gelatine
  • 4 dl room (40 %)
  • 2 eiwitten van hoeve-eitjes

 

1 doosje verse aardbeien uit de streek en enkele takjes munt

 

Caramel van bosvruchtensap:

  • 100 gram suiker
  • 50 ml water
  • 100 ml bosvruchtensap

Enkele andere straffe recepten

Verloren brood met aardbeien en honing

4 personen 20 minuten
Verwijder het kroontje van de aardbeien en halveer ze. Doe ze in een kom en voeg er witte balsamico, de honing en enkele jonge blaadjes basilicum aan toe. Snijd een stuk briochebrood en wikkel even in een mengsel van los...
Aan de slag

Frozen popsicles met verse aardbeien

Wat is het? Zo’n frozen popsicle is niets minder dan een vormpje dat je kan vullen naar je eigen smaak en daarna laat je de diepvriezer zijn werk doen. Eens alles bevroren en uitgehard is, kan je de lolly uit zijn vorm...
Aan de slag