- Doe de platte kaas in een grote mengkom en voeg de fijne suiker toe, meng goed!
- Laat de 4 blaadjes gelatine weken in koud water, tot ze flexibel zijn.
- De room slaan we ¾ op samen met de vanillesuiker.
- Warm een scheutje room op en los de gelatine al roerend op.
- De eiwitten slaan we ook stijf op.
- Meng de opgeloste gelatine met de plattekaas, hierbij doen we de tot ¾ opgeslagen room en als laatste mengen we de eiwitten.
- Plaats in de koelkast en laat opstijven voor enkele uren.
Caramel van bosvruchtensap:
- Verwarm 50 ml water en voeg de suiker toe.
- Laat dit koken en eens dat het begint te dikken (dikke blaasvorming) blus je met het bosvruchtensap.
- Laten afkoelen in de frigo en serveren.
Carpaccio van aardbeien:
- Snij de aardbeien met een scherp mes in zeer fijne plakjes, leg open op een bord.
- Serveer met de mousse, rond de mousse wat caramel van bosvruchten en afwerken met een takje munt!
Recept – Simon Goyens