Beste streekambassadeur,

COVID-19 heeft er het afgelopen anderhalf jaar stevig ingehakt. Vele sectoren hebben heel wat klappen gekregen, denk daarbij aan de horeca en evenementensector. 

Streekproducten Vlaams-Brabant vzw wil met Straffe Streek in het kader van een Europees programma rond omgevingskwaliteit nog een extra injectie geven aan de evenementensector door ondersteunende en financiële middelen te voorzien voor organisatoren van bepaalde evenementen. Omdat we vooral instaan voor de ondersteuning en promotie van onze lokale producten, doen we dat enkel voor evenementen dieduidelijk de kaart van onze straffe streekproducten uit Vlaams-Brabant zullen trekken. 

Begint het dus terug te kriebelen om een evenement te organiseren? En wil je daarbij je steun betuigen aan onze lokale producenten? Twijfel dan niet om te bekijken wat je kan doen om onze streekproducten mee op te nemen in je project en het in aanmerking te laten komen voor financiële en structurele ondersteuningvanuit Straffe Streek. 

Een evenement kan daarbij alle kanten uit, zo lang je maar een prominente plek geeft aan onze lokale producten. Dat kan een pop-up restaurantformule zijn waarbij je op een unieke locatie tijdelijk met streekproducten werkt, een busrit langs verschillende streekproducenten met proevertjes met unieke beleving, een plaatselijk festival waarbij je qua catering heel consequent de kaart van lokale producten trekt, een originele quiz waarbij je op een unieke manier streekproducten kan betrekken of een lokale streek- en belevingsmarkt met uitsluitend streek- en hoeveproducten…

Alles kan! Dus laat ‘the sky the limit’ zijn, zolang je maar een activiteit organiseert waar je een grote hoeveelheid mensen in kan betrekken die op een duidelijke manier in contact komen met al dat lekkers uit onze streek.

Hebben we je geprikkeld? Of had je misschien zelf al een leuk idee of evenement gepland waar je nu plots wel een insteek voor die streekproducten ziet? Neem dan contact op via straffestreek@vlaamsbrabant.be.