12 februari 2016Streekwinkel Grimbergen sluit de deuren

Streekwinkel Grimbergen sluit de deuren

Na 13 jaar zit er niets anders op dan een punt te zetten achter een prachtig parcours van de streekwinkel in Grimbergen. Het zat er al lang aan te komen en in december luidde 3Wplus al eens de alarmbel. De subsidies die vanuit de provincie Vlaams Brabant werden reeds fors afgebouwd en de stopzetting van het WEP project (werkervaringsproject van de Vlaamse overheid) was de spreekwoordelijke druppel die de emmer deden overlopen, of is leeglopen hier misschien beter van toepassing. In de streekwinkel konden langdurig werklozen aan de slag om werkervaring op te doen. Nadien konden veel van hen terug een plaats in op de arbeidsmarkt veroveren.

Ook meer en meer handelaars en winkelketens hebben de markt van de "streekproducten" aangesneden, en klanten vonden de weg ernaar toe. In Grimbergen is er momenteel nog een gelijkaardig project dat werkt met langdurig werklozen in de sociale werkplaats "Den Diepen Boomgaard". Deze werkplaats heeft ook een ruim assortiment streekproducten.

Coördinator Erwin Cuyx heeft nog een woordje van dank : "Dank aan de Provincie voor de jarenlange steun, Grimbergen voor de lokalen, de geduldige winkelverantwoordelijken, de vele medewerkers die zich van hun beste kant hebben laten zien en die achteraf een job in de regulieren sector gevonden hebben".

Voor de begeleider Mark is een oplossing gevonden binnen 3Wplus.

De streekwinkel Grimbergen zal in april 2016 zijn deuren effectief sluiten.

Bron: Het Nieuwsblad

Naar iets op zoek?

hageland hageland hageland hageland hageland hageland