13 september 2022Speculaasspecialiste Erika Vanvuchelen Ere-jonckvrouw in de Confrérie van de roze olifant

Speculaasspecialiste Erika Vanvuchelen Ere-jonckvrouw in de Confrérie van de roze olifant

Na een lange coronapauze was het zaterdag 27 augustus weer hoogdag voor de befaamde bieren met het roze olifantje; het kapittel van de Confrérie van de roze olifant van de Huyghe brouwerij (helaas niet uit Vlaams-Brabant). Verscheidene prominenten, verdienstelijke mensen alsook horeca-gerelateerden en bevriende confreries, die ook lokale specialiteiten promoten, werden in de bloemetjes gezet met een intronisatie tot de orde.  

Voor Euro Toques Belgium was speculaasspecialiste Erika Vanvuchelen uit Geetbets (Vlaams-Brabant) aanwezig en werd ze geïntroniseerd tot Ere-jonckvrouw in de Confrérie van de roze olifant. Erika: "Met deze aanwezigheid laten we graag zien dat we lokale specialiteiten een warm hart toedragen. Als ambachtelijk speculaasbakker en actief Euro Toques-lid geïntroniseerd worden tot deze orde is dan ook een mooie erkenning voor zowel mezelf alsook de hele groep rond Euro Toques. Lokale producenten en chefs samenbrengen om samen het beste van 2 werelden te brengen naar de consument is het mooiste wat er is." 

Euro Toques is de Europese vereniging van ambachtelijk werkende chefkoks. Ambachtelijk te werk gaan met seizoensgebonden en lokale producten is waar ze voor staan. Stilaan maar zeker komt Euro Toques ook in beweging in Vlaanderen, daarom zijn ze graag aanwezig bij initiatieven waarmee lokale producten in the picture worden gezet.

Naar iets op zoek?

hageland hageland hageland hageland hageland hageland