12 februari 2016Simon Goyens opgenomen in galerij van ‘Disciples Escoffier’

Simon Goyens opgenomen in galerij van ‘Disciples Escoffier’

De foto van Simon Goyens staat voortaan tussen de grote namen in de galerij van ‘Disciples Escoffier’. Hij is al lang geen onbekende meer in de culinaire wereld. Met zijn echtgenote Leen en heel het team levert hij culinaire hoogstandjes in zijn huiskamerrestaurant af.

Simon Goyens is iemand die van zijn jongensdroom zijn levenswerk heeft gemaakt. Koken was van jongs af aan al een van zijn hobby's. Dat appreciëren zijn klanten, of het nu bij hem thuis aan de Voortstraat in Tielt is, of elders, wanneer hij zich bij de mensen thuis culinair gaat uitleven.

“Toen ik klein was, mocht ik van mijn ouders een handje helpen in de keuken. In de potten roeren, was mijn hobby en die interesse groeide met de jaren. Ik volgde een opleiding aan hotelschool De Spijker in Hoogstraten en mocht daarna in de leer bij gerenommeerde grootmeesters als Frank Fol, Yves Michiels in Antwerpen en Kris Bresseleers in Kalmthout.”

“Tien jaar geleden bouwde ik aan de Voortstraat in Tielt een woning om tot huiskamerrestaurant. Samen met Leen, die inmiddels mijn vrouw is geworden”, zegt Simon Goyens.

Daarnaast wordt hij geapprecieerd voor zijn ‘homecookingformule’ waarbij hij gaat koken bij de mensen thuis, in de huiskamer. Deze formule gaat er volgens de nieuwe ‘disciple’ nochtans wel op achteruit, terwijl er amper voldoende dagen zijn om zijn gasten te ontvangen in zijn huiskamer. “Elk bord, thuis, of elders, moet gepresenteerd worden als een schilderij”, zegt de kok.

Simon is vereerd met de intrede bij het genootschap ‘Disciples Escoffier’ waarin bijna alle grote namen in de culinaire wereld zijn opgenomen. Zo schaart hij zich mee in een rijtje van Belgische topkoks, waaronder Viki Geunes, Peter Goossens en onze eigenste Lieven Demeestere van Restaurant Arenberg en Kwinten De Paepe van Brouwerij De Kroon.

Bron: Het Nieuwsblad

Naar iets op zoek?

hageland hageland hageland hageland hageland hageland