12 november 2020Nieuwe CEO voor Brouwerij Haacht en 3 medailles voor SUPER-8 bieren

Nieuwe CEO voor Brouwerij Haacht en 3 medailles voor SUPER-8 bieren

CEO Frederic van der Kelen geeft fakkel door aan zoon Boudewijn

De CEO van Brouwerij Haacht, de heer Frédéric van der Kelen, heeft 1 november aan de Raad van Bestuur zijn intentie bekendgemaakt om af te treden als CEO, de functie die hij al 52 jaar bekleedt. Frédéric van der Kelen heeft er dagelijks aan gewerkt om het bedrijf een sterke internationale reputatie te bezorgen alsook een unieke positionering op de Belgische markt. Frédéric van der Kelen neemt het voorzitterschap van Co.Br.Ha. Zijn zoon Boudewijn van der Kelen is aangesteld om hem op te volgen en wordt de nieuwe CEO van de Brouwerij.

Met een omzet van 108 miljoen euro in 2019 onderscheidt Brouwerij Haacht zich van haar concurrenten dankzij de uitmuntendheid van haar producten en haar uitgesproken aanwezigheid in de horeca in België en Frankrijk.

Frédéric van der Kelen heeft een uitzonderlijke brouwerij opgebouwd, waarbij hij honderden werknemers van een stabiele en fascinerende job heeft voorzien in een voor ons land kenmerkende sector. Vandaag is Brouwerij Haacht de vierde grootste Brouwerij van België. De leden van de Raad van Bestuur en het personeel huldigen het werk en de inzet die hun CEO gedurende een halve eeuw heeft geleverd. Vanuit zijn nieuwe functie als voorzitter van Co.Br.Ha., kan de onderneming nog steeds beroep doen op zijn expertise.

“Ik ben zeer vereerd deze nieuwe taak op mij te kunnen nemen en om van Brouwerij Haacht een Belgisch bedrijfsmodel te blijven maken dat de tradities van het verleden respecteert en zich kan aanpassen aan toekomstige uitdagingen”, zegt Boudewijn van der Kelen.

Op 2 november 2020 is Boudewijn van der Kelen gestart met zijn nieuwe rol als CEO.

Hele SUPER 8-gamma nu goed voor 16 prestigieuze bierprijzen

Drie bieren uit het SUPER 8-gamma van Brouwerij Haacht hebben tijdens de International Beer Challenge 2020 eremetaal gewonnen. SUPER 8 Flandrien, SUPER 8 IPA en SUPER 8 Export gingen respectievelijk met goud, zilver en brons naar huis.

SUPER 8 Flandrien, het in 2018 gelanceerde karaktervolle blonde bier met smaakmakers zoals aromahop, koriander, toetsen van eik en vanille, schoot de hoofdvogel af in de categorie ‘Belgian/Continental-Style Blonds’. De amberkleurige SUPER 8 IPA won zilver in de categorie ‘Belgian India Pale Ale’, terwijl de lichtblonde en glutenvrije SUPER 8 Export het podium van de ‘Pilsners’ haalde.

“Dit is de zoveelste bevestiging dat onze lekker onverwachte SUPER 8-familie een schot in de roos is”, zegt Boudewijn van der Kelen, CEO bij Brouwerij Haacht. “Nu ook de SUPER 8 Flandrien – de jongste telg – zijn eerste grote prijs rijdt, hebben alle vijf SUPER 8-bieren minstens één prestigieuze beker in de kast staan. Samen zijn ze ondertussen goed voor maar liefst zestien stuks, een prachtprestatie voor zo’n jong merk. We zijn hier enorm fier op en het geeft ons extra motivatie om het gamma verder uit te bouwen.”

 

Bron & Foto : Hageland Actueel & Brouwerij Haacht

Naar iets op zoek?

hageland hageland hageland hageland hageland hageland