11 december 2015Nieuw: Oude Geuze Boon Black Label

Nieuw: Oude Geuze Boon Black Label

Naar aanleiding van het 40-jarig bestaan van Brouwerij Boon hebben Frank en Jos  Boon een speciale oude geuze gecreëerd: ‘Oude Geuze Boon Black Label’, een geuze die gelimiteerd beschikbaar is.

Het idee voor deze oude geuze is ontstaan tijdens een proeverij onder Frank, Jos en vrienden. Een van de vrienden stelde de vraag of het mogelijk zou zijn een oude geuze te maken met een heel droge smaak. Hier werd verder over nagedacht door Frank en Jos die het een goed idee vonden dergelijke geuze te proberen maken voor het 40-jarig bestaan van de brouwerij.

Oude Geuze Boon Black Label werd gebotteld in maart 2015. Deze oude geuze bestaat uit een selectie lambiek uit eiken vaten, foeders, met de hoogste vergistingsgraad. De vergistingsgraad van bijna 100% maakt Oude Geuze Boon Black Label extra droog waarbij het bier heel volmondig smaakt. Het alcoholpercentage bedraagt 7%.

Uitzonderlijk is ook de Lambiek van 1, 2 en 3 jaar oud die gebruikt werd. Dit is de eerste geuze met 99% lambiek die gebrouwen werd in de nieuwe brouwzaal. Deze werd officieel geopend op 19 april 2013. Nog één percentje lambiek uit de oude brouwzaal werd toegevoegd om voldoende oude lambiek in de blend te hebben. Er werden drie producties gemaakt met vergelijkbare smaak, waarvan twee onder de naam Oude Geuze Boon Black Label.

Als inspiratie voor het etiket van Oude Geuze Boon Black Label is het 40 jaar oude ontwerp van het eerste etiket van Oude Geuze Boon gebruikt. De dikke witte letters waarin ‘Geuze Boon’ geschreven is, zal wellicht herkend worden door fans en geuze liefhebbers van toen.

Tijdelijk beschikbaar in handige dozen van 6 flessen (6 x 75cl).

Naar iets op zoek?

hageland hageland hageland hageland hageland hageland