9 februari 2022Leuvense topslager en ladychef herontdekken de procureur

Leuvense topslager en ladychef herontdekken de procureur

Topslager Erwin Mertens, zaakvoerder van de Leuvense slagerij De Kapblok en foodgarage Hoase, ontdekte samen met ladychef Sofie Dumont een vergeten stukje vlees: de procureur. 

“Het Belgische varkensvlees is het beste ter wereld. En het allerbeste stuk van dat varken is het vlees van de nek: de spiering of procureur. Zacht van smaak, sappig en zo botermals dat het op je tong smelt.” Aan het woord is Erwin Mertens uit Leuven, vier keer beste slager van België en horecaondernemer. Als het aan hem ligt, krijgt spiering of procureur straks een ereplaats op je eettafel. En om het vlees opnieuw in de kijker te zetten werkt hij samen met chef Sofie Dumont.

Spiering of Procureur

Spiering, procureur of varkensnek is drie keer hetzelfde vlees. Toch kun je bij de slager het best naar procureur vragen, want dat is al uitgebeend. Het vlees is gemarmerd en daardoor sappig. Het beste stuk van het varken, als je het Erwin Mertens van slagerij De Kapblok en Foodgarage Hoase in Heverlee (industriezone Haasrode) vraagt.

Delicatesse

“Belgische procureur staat als delicatesse op het menu van de beste restaurants ter wereld – van Moskou tot New York. Kijk je bij ons in de slagerstoog? Dan is het een van de goedkoopste stukken vlees. Echt een verborgen pareltje dus”, zegt Mertens nog. Varkensvlees van bij ons staat garant voor een duurzaam, lokaal en smaakvol topproduct.

Bron tekst en foto: Made In Vlaams-Brabant

Naar iets op zoek?

hageland hageland hageland hageland hageland hageland