23 juni 2020Kortrijk-d'Utsel wordt Bessendorffer d'Utsel !

Kortrijk-d'Utsel wordt Bessendorffer d'Utsel !

Brouwerij Kortrijk-Dutsel behoort wellicht tot één van de meest onwrikbare streekproducenten in zijn productkeuze, want ondanks dat brouwer Bessendorffer experimenteerde met verschillende biertypen en smaken, werd door de jaren heen steeds besloten om dicht bij de leest te blijven en trouw te blijven aan het oorspronkelijke recept van de Kortrijk-d'Utsel. De productie wordt bewust nog steeds kleinschalig gehouden. Enkel de naam, logo en het etiket wijzigt dus van Kortrijk-d'Utsel naar Bessendorffer d'Utsel!

In een unieke samenwerking met bevriend Brussels kunstenaar Leo, die de affiches voor het Brussels Jazz Festival ontwerpt, werd door de brouwerij een nieuw etiket en logo ontworpen, in Art Nouveau stijl. Inspiratie hiervoor vond artiest Leo in de authentieke sfeer van de oude Art Nouveau Champagne etiketten om zodoende de juiste look and feel te kunnen geven aan het aperitiefbier Kortrijk-d'Utsel.

Niet alleen het etikel maar ook het logo kreeg een update. Aan het logo werd onderaan Brussels - Leuven toegevoegd. Reden hiervoor is dat de Kortrijk-d'Utsel gegeerd is in Leuvense en Brusselse restaurants en zodoende werd de verbondenheid met dit cliënteel ook mede in de verf gezet.

Kortrijk-Dutsel dient nu trouwens ook met een "apostrof" en een kleine "d" te worden geschreven. Het is nu Kortrijk-d'Utsel." Ondanks dat we heel klein en bescheiden blijven met maar één enkel productje, mogen we toch fier zijn dat we op die manier een adelijk tintje hebben gegeven aan het bier dat onstaan is in het dorpje Kortrijk-Dutsel", zegt brouwer Bessendorffer.

Naar iets op zoek?

hageland hageland hageland hageland hageland hageland