13 april 2022Familiebloesemdag in Kortenaken

Familiebloesemdag in Kortenaken

De maand april is een kleurrijke maand, zeker ook door de weelderige bloesems aan de fruitbomen. De bloesemknoppen aan de perenbomen zijn al goed zichtbaar, volgens de bloesemmeter zouden ze rond 10 april in volle bloei staan. De kersen- en appelbomen zouden later zijn, vorig jaar stonden de late kersensoorten en de roze appelbloesem eind april in volle bloei. Zondag 24 april is dan een geschikte dag voor een Familiebloesemdag, die wordt ingericht in en rond Fruitbedrijf Morren (Groenstraat 6), in samenwerking met de Gemeente Kortenaken, en de provincie Vlaams-Brabant.

Er worden activiteiten voorzien voor jong en oud. Zo zijn er twee korte wandeltochten van een half uur door de fruitgaarden, begeleid door de Appelprinses (gratis). In samenwerking met Op Trot en Plezant Hageland zijn er ook vier scootertochten van anderhalf uur, door de mooie fruitboomgaarden (basistarief € 10).  De bloesempracht bewonderen kan eveneens in een authentieke huifkar, met vertrek op drie verschillende tijdstippen (gratis). Hiernaast is er een afgepijlde fietstocht langs de bloesems, een stand voor Glittertattoo’s, en een springkasteel voor de kinderen.

Vooraf en nadien kan je genieten van een verfrissend drankje of een lekker hapje van onderstaande Straffe producenten in de bloesembar.

 

Opgelet: voor sommige activiteiten moet vooraf ingeschreven worden (zie link hieronder), voor de fietstocht enkel als er een elektrische fiets gehuurd wordt. Zondag 24 april 2022 is alvast een dag om te noteren.  

https://reservaties.kortenaken.be/

Naar iets op zoek?

hageland hageland hageland hageland hageland hageland