2 februari 2016Brouwerij 3 Fonteinen derde beste brouwerij ter wereld

Brouwerij 3 Fonteinen derde beste brouwerij ter wereld

Brouwerij 3 Fonteinen is uitgeroepen tot derde beste brouwerij ter wereld door Ratebeer, een Amerikaanse website voor bierfanaten. De brouwerij uit Beersel kreeg gisteren de bronzen medaille op de prijsuitreiking in het Amerikaanse Santa Rosa. Het moest enkel de twee Amerikaanse brouwerijen Hill Farmstead Brewery en AleSmith Brewing Co laten voorgaan.

Armand Debelder van 3 Fonteinen is apetrots op de prijs. Het is niet de eerste keer dat de brouwer in de prijzen valt, maar deze titel is toch extra speciaal. "Het lambiekbier was bijna uitgestorven en dan is dit een mooie bekroning voor het jarenlange werk", zegt Debelder aan VTM NIEUWS.

17 van de 100 beste bieren Belgisch
Het is trouwens niet de enige prijs die de Belgen gisteren in de wacht sleepten. Van de 100 beste bieren komen er maar liefst 17 uit ons land. Twee daarvan worden gebrouwen door de Beerselse brouwerij: 3 Fonteinen Framboos en 3 Fonteinen Hommage. Ook twee bieren van de trappistenbrouwerij in Westvleteren staan in de longlist. Alle prijzen vind je hier terug.

Op de dagelijkse top 50 van Ratebeer staat ons bier trouwens met stip bovenaan. Westvleteren XII blijft er met een gemiddelde score van 4,43 op 5 de onbetwiste wereldtopper. In die lijst staan ook nog zes andere Belgische bieren.

 

Bron: nieuws.vtm.be

Naar iets op zoek?

hageland hageland hageland hageland hageland hageland