26 september 201858 Brouwerij Haacht-collega’s fietsen samen 19.060 ‘Go With The Velo’-kilometers

58 Brouwerij Haacht-collega’s fietsen samen 19.060 ‘Go With The Velo’-kilometers

Brouwerij Haacht blikt terug op een erg succesvolle ‘Go With The Velo’-zomer. Onder die slogan organiseerde ‘Woensdag Fietsdag’ de tweede editie van haar officiële fietscampagne, die deze keer helemaal in het teken stond van woon-werkverkeer. Maar liefst 58 medewerkers van de brouwerij namen eraan deel en trapten samen 19.060 kilometer bij elkaar.

Brouwerij Haacht nam van 2 mei tot 30 september deel aan ‘Go With The Velo’, veel langer dan de officiële campagne, die slechts acht weken liep. De brouwerij organiseerde een interne campagne en had een aantal incentives in petto om de medewerkers te motiveren. Met resultaat, want bijna zestig medewerkers engageerden zich om elke woensdag – en vaak ook op andere dagen – met de fiets naar het werk te komen. Dat de gemiddelde woon-werkafstand van de deelnemers maar 8 kilometer is, was daarbij ook een factor.

"Dat bewijst hoe lokaal verankerd onze brouwerij als werkgever is”, zegt Boudewijn van der Kelen, marketingdirecteur bij Brouwerij Haacht. “En toch legden onze mensen samen een indrukwekkende afstand af. Daarmee hebben we niet alleen op korte termijn ons steentje bijgedragen aan een beter milieu en minder files in onze regio, we hebben ook een mentaliteitswijziging op langere termijn op gang gebracht. Een belangrijk signaal, gezien de uitdagingen waar ons land op mobiliteits- en milieuvlak voor staat. En ook al hebben wij als brouwerij onze mensen extra gemotiveerd door gezonde traktaties, fluohesjes en laadpalen voor elektrische fietsen te voorzien, het zijn nog altijd de medewerkers zélf die op de trappers hebben geduwd, ook als de weergoden tegenzaten. Ik ben fier op alle collega’s die hebben deelgenomen, en ben er zeker van dat de meesten nu definitief de smaak te pakken hebben."

Naar iets op zoek?

hageland hageland hageland hageland hageland hageland