Villa Helena is gelegen op het topje van de Speelberg, meteen het hoogste punt van Linden vanwaar u een prachtig zicht hebt op de wijde omgeving. Het huis was vroeger eigendom van een professor van de Leuvense universiteit en werd gebouwd in de typische villastijl van midden jaren zeventig. De grote tuin (32 are) lijkt wel een parkje met zijn grote bomen en straalt een enorme rust uit.

Je kunt kiezen tussen twee grote kamers met eigen sanitair, beiden met zicht op de tuin. De ene, Kaslo, is wat hedendaagser ingericht, terwijl de andere gastenkamer, Tenterden, eerder een Engelse sfeer uitstraalt. Beide kamers zijn genoemd naar plaatsen waar de gastheren ooit hun hart hebben verloren.

Villa Helena vormt door zijn ligging langs het knooppuntennetwerk het ideale startpunt voor heel wat unieke wandel- of fietstochten langs velden, bossen en de typische Hagelandse holle wegen.

Elke dag verrast Marianne de gasten met vers brood gebakken in haar AGA-fornuis. Maar ook de granola en verschillende soorten confituur worden door haar gemaakt.  Samen met een kommetje verse fruitsla vormt dit heerlijke ontbijt de ideale start voor een aangename dag vol energie. Natuurlijk ontbreken ook lokale streekproducten, zoals schapenkaas, niet op de ontbijttafel.

De gasten kunnen tijdens hun verblijf eveneens genieten van een lokale frisdrank, een biertje of een lekkere Hagelandse wijn.