B&B Het Leeuwerikenveld - Linter

B&B Het Leeuwerikenveld - Linter

U verblijft op de rand van een klein Hagelandse gemeenschap waar je gewekt word door  het ochtendverhaal van de vogels in onze tuin . U ontwaakt in een gebied waar landbouw en fruitteelt elkaar vinden, en de wijnbouw op zoek gaat naar zijn roots.
Vanuit uw verblijf bent u zo in Zoutleeuw waar stadhuis, lakenhal en Sint- Leonarduskerk een bron van info bieden over het rijke verleden van de streek in de zestiende eeuw. De geschiedenis leert ons dat de Tiense suiker industrie langzaam maar zeker de lakennijverheid van Zoutleeuw en omstreken verdrong, of hoe de vlasvelden door de suikerbietteelt werd vervangen .
Het proces van suikerbiet tot zoetstof kan je in raffinaderij  te Tienen een beeld geven van de oude en nieuwe technologie die schuilt achter ons klein suikerklontje bij de koffie. Op enkele km. van onze B&B en camping  kan je een bezoek brengen aan één van de uitzonderlijke Biologische producenten van Hagelandse Wijnen. Hugo Bernard en echtgenote zullen  u met genoegen ontvangen en tonen met welke toewijding ze deze uitzonderlijke producten voor ons allemaal produceren .
Via een netwerk van fiets- en wandelroutes, waaraan wij gelegen zijn, bereik je tal van plaatsen die een bezoek meer dan waard zijn. Wij helpen je wel op weg in de Straffe Streek . Bijvoorbeeld terug in de tijd bij Michel Noé, een kleine koffiebranderij zoals het vroeger was , en vandaag nog steeds kan , beleef het en proef het ook bij ons. Bezoek het fruitbedrijf Vanhellemont en laat mama Jeaninne haar verhaal doen en geniet bij ons in de morgen bij een Hagelands appeltje van de diversiteit van hun fruitsappen ,kom en geniet  van onze kaas en zuivelproducten van onze buren de Melkerhei waar Martine en haar zoon Pieter een prachtig ambachtelijk productengamma creëerden. Al deze lekkernijen en nog veel meer  kun je op het Leeuwerikenveld ontdekken en proeven ,en maakt van de B&B sinds meer dan 15jaar een steunpunt voor Hagelandse regio.
Acht comfortabele kamers, een vakantiewoning ( max 3 pers) en een camping geven een waaier van overnachtingsmogelijkheden.
Een tuinserre waar U bij goed weder, het ontbijtbuffet kan nuttigen tussen de groenten en planten. Een tuinterras om te relaxen, een eendenvijver met vissen en waterplanten. In de schop (oud plaatselijke benaming voor een open bergplaats van kleine werktuigen) staat nog een oude haard om gezellig op verhaal te komen met een lekker glas Walsberger (blond of donker & trippel bier van ons dorp). Deze ruimte leent zich bijzonder om bij een gezellig haardvuur de volgende ontdekkingstocht te plannen die je met vrienden of familie wil maken .
Onze B&B heeft de mogelijkheid , van families, sport en diverse groepen te ontvangen gezien de capaciteit van 28 bedden diverse combinatie toelaten. Voor fietsen, moto's en auto's van de gasten is een gesloten parking voorzien. Rustige huisdieren zijn welkom , en voor gemengde groepen hebben we de unieke gelegenheid om een combinatie te maken met overnachtingen op de camping achter in onze aansluitende tuin. Paarden-vrienden kunnen er dicht bij hun dieren overnachten in een trekkershut naast de weide , om maar één van de vele mogelijkheden op te noemen . Alle combinaties zijn bespreekbaar en mogelijk na overleg en planning samen met Nicole en Jos van Het Leeuwerikenveld.


Bezoek de sites www.leeuwerikenveld.be  & www.mini-camping-leeuwerikenveld.be  of neem contact met Jos  +32(0)475350385

Adres

Ransbergstraat 26, 3350 Neerlinter

Tel

32(0)11/784040 of +32(0)475/350385

Fax

+32(0)11/485835

E-mail

info@leeuwerikenveld.be

Regio

Hageland

Naar iets op zoek?

hageland hageland hageland hageland hageland hageland