Hagelandgidsen

Hagelandgidsen

Een vereniging van toeristische gidsen, gepassioneerd door het Hageland.

Gevarieerd!  Dat is het minste wat je kan zeggen van een tocht doorheen het Hageland. Uitgesproken heuvelrijen, golvend akkerland, brede valleien en kronkelende riviertjes passeren de revue. Kunsthistorische juweeltjes wisselen af met landelijke rust en natuurschoon. In deze typische landbouwstreek tref je niet alleen weilanden en fruitplantages aan, maar ook weidse graan- en suikerbietenvelden. Het rijke historische en culturele erfgoed van de fraaie stadjes en schilderachtige dorpen weerspiegelt een vaak turbulent verleden. Culinaire streekspecialiteiten dragen bij tot een gezellige sfeer.

Als ambassadeurs van de streek, laten de Hagelandgidsen u graag kennismaken en genieten van al het moois dat het Hageland te bieden heeft. De intensieve opleiding en de permanente vorming van de gidsen staan borg voor boeiende en zorgeloze verkenningstochten. In het gezelschap van een enthousiaste en gepassioneerde gids ontdek je immers zoveel meer!

Bezoek met een gids, één van de gezellige Hagelandse stadjes of geniet tijdens een autocar trip van het gevarieerde landschap en de rust op het platteland. Naast het vaste aanbod ‘Op uitstap’, werken de Hagelandgidsen graag voor u een uitstap op maat uit. Voor de jonge bezoekers zijn er de kabouter-, sprookjes- en vertelwandelingen. Of verken het Hageland via één van onze 20 streekwandelingen. Voor elk wat wils dus!

 

 

Naar iets op zoek?

hageland hageland hageland hageland hageland hageland