Bij Mi Joya zit het ambachtelijke in gezinsgenen. Nicolas is ambachtelijk chocolatier en ijsbereider en zijn vrouw Caroline is al heel erg lang gepassioneerd door chocolade. Zo ontstond tijdens een reis in Mexico en een bezoek aan een cacaoplantage het idee om zelf chocolade te beginnen maken. Dat betekent dan ook van cacaoboon tot chocoladereep. De productie ervan begon stapsgewijs met testen in de huiselijke keuken, op kleine machines. De resultaten bleven echter niet achter en eind 2016 openden Caroline en Nicolas hun atelier en winkel in Tervuren. De naam ‘Mi Joya’ verwijst nog steeds naar de cacaoplantage, La Joya, die ze bezochten in Mexico en waar hun plannen voor het eerst gesmeed werden. Bovendien betekent de naam ook ‘mijn juweel, mijn parel’ in het Spaans. De magische cacaoboon kan je daar dus ook in zien, de boon waar je zo’n heerlijke chocolade mee kan maken. De cacaobonen worden gekocht uit verschillende origines (Cuba, Venezuela, India,…) en worden verwerkt tot repen chocolade met  uiteenlopende smaken. Daarbovenop draaien ze ook vers roomijs in het atelier, waar er ook zoveel mogelijk met streekproducten wordt gewerkt. Mi Joya is een echte zoete parel, in het centrum van Tervuren.