‘De geur van verse koffie’
Michel Meurice snuift het aroma van zijn koffiemengeling op. ‘Ja, die zit goed’, knikt hij. Samen met zijn vrouw Magda zorgt hij voor een heerlijk boeket van koffiegeuren in het landelijke Walshoutem. De zaak werd opgestart in 1946 door koffiebrander Albert Noé en zijn vennoot Emile Meurice. Zoon Michel leerde het ambacht en nam de zaak over. Nog steeds brandt Michel de koffie op ambachtelijke wijze. Dat gebeurt in een trommel van negentig kilo, verhit door zes bekkens, op gas gebrand. Het branden gebeurt in twee tijden: eerst op 220°C en dan op 260°C. Na het branden worden de koffiebonen snel afgekoeld met koude lucht. Hierdoor behoudt de koffie zijn aroma. ‘We werken met de beste koffiesoorten uit Guatemala, Costa Rica, Columbia, Haïti, Brazilië en Kalossi. Kortom, alle Grand Cru’s onder de koffiesoorten.’ Nog voor het branden worden de mélanges samengesteld. Alleen een echte vakman kan door de samenstelling – de mélanges – steeds eenzelfde smaak en kwaliteit garanderen. Meer info op: www.koffie-noe.be en www.cafe-noe.be.

Producten van Koffie Noe