‘De redding van een traditie’
Al in 1882 brouwt Henri Vandervelden in Beersel voor het eerst lambiekbier. In 2002 sloot de brouwerij echter haar deuren bij gebrek aan opvolging, maar dat was zonder bierliefhebber Gert Christiaens gerekend. Hij zag zijn lievelingsbier verdwijnen en besloot de brouwerij zelf nieuw leven in te blazen. Hij volgde de nodige opleidingen en ging in de leer bij Henri Vandervelden, kleinzoon van de oprichter. Sinds 2005 wordt er opnieuw gebrouwen in Oud Beersel. ‘Deze aloude traditie mocht niet verloren gaan’, vertelt Gert. ‘Niet alleen de methode van spontane gisting is uniek, ook de smaken vind je nergens ter wereld. Een zachte bitterheid en zurigheid maken van deze bieren een uitstekende dorstlesser.’ Naast Oude Geuze en Oude Kriek brouwt Oud Beersel voortaan ook Bersalis Tripel, een blond hoog gistingsbiertje, en Bersalis Kadet, een hoog gistingsbier met veel smaak maar weinig alcohol.