‘Een topbrouwerij in een voormalige melkerij’

Vandaag worden er pittige bieren gebrouwen bij Brouwerij Haacht, maar aanvankelijk was het een melkerij. Eugène De Ro, overgrootvader van de huidige bestuurder, brouwde zijn eerste bier op 14 juni 1898. Het bedrijf werd prompt omgedoopt tot ‘Brouwerij en Melkerij van Haecht’. Later werd dat ‘Brouwerij Haacht’ en vandaag behoort het bedrijf tot de top van de Belgische brouwerswereld.

Primus, SUPER 8, Mystic, Keizer Karel, Tongerlo (verkozen tot beste bier ter wereld in 2014) en Gildenbier zijn stuk voor stuk een begrip. Het streekproduct bij uitstek is de Primus met gist, uitsluitend verkrijgbaar van het vat bij Brasserie Brouwershof tegenover de brouwerij. Alle bieren zijn het resultaat van een eigen, uniek recept. Water uit eigen bron en eigen gistculturen zorgen ook voor het typische karakter van de bieren.

Het streekproduct bij uitstek is de Primus met gist, uitsluitend verkrijgbaar van het vat bij Brasserie Brouwershof tegenover de brouwerij.