Wentelteefjes met geitenkaas, ambachtelijk gedroogde ham, pesto en geuze

Wentelteefjes met geitenkaas, ambachtelijk gedroogde ham, pesto en geuze

Door Marina Bosmans

Ingrediënten voor 16 hapjes :
- 16 sneetjes natuurbrood Harrys 100% mie (zonder korst)
- 16 dunne plakjes ambachtelijk gedroogde en gezouten nootham
- 4 koffielepels (verse) basilicum pesto
- 1 ambachtelijke geitenkaas natuur (bio) 125 g
- 1 dl halfvolle melk
- 1 bio eitje
- 30 ml Oude Geuze 3 Fonteinen(Boon,…)
- Boter

Bereidingswijze :
* Snij met een uitsteekvormpje schijven uit de sneetjes brood.
* Kluts het ei in een diep bord samen met de pesto, voeg nadien de melk en Geuze toe.
* Beleg een sneetje brood met in stukjes gesneden nootham (gemakkelijker om nadien te
   degusteren) en een plakje geitenkaas.
* Leg er een ander sneetje brood bovenop.
* Dompel het brood, langs beide kanten, in het eiermengsel.
* Bak de boterham (op een zacht vuurtje zodat de geitenkaas smeuïg wordt) aan beide kanten bruin in de boter.

Deze hapjes kan je zowel koud als warm serveren.

Naar iets op zoek?

hageland hageland hageland hageland hageland hageland