Snijd de komkommer in de lengte door en verwijder het gedeelte met de zaadjes. Snijd de komkommer dan in schuine plakjes. Schil de koolrabi en snijd hem in dezelfde vorm als de komkommerplakjes. Doe alles in een kom en snipper er ook de chilipeper in zonder de zaadjes. Hak er ook enkele blaadjes koriander onder. Marineer de groenten met het sap van de limoen, een lepeltje honing en een koffielepel sojasaus.

Meng de koolzaad met grof zout en peper. Wikkel het zalmhaasje in de koolzaad en bak zeer kort aan in de koolzaadolie.
Snijd nadien de zalm in mooie plakjes en dresseer op het slaatje.

Recept van Jeroen De Pauw

Ingredienten :

• 2,5 kg zalmhaasje
• 1 koolrabi
• 1 komkommer
• Sap van 1 limoen
• Koriander
• Honing
• 1 chilipeper
• Sojasaus
• Koolzaadolie
• Koolzaad

Enkele andere straffe recepten

Zeebaars met gestoofde prei, dragon en anijs

Was de prei en snijd het in stukjes. Stoof de prei aan in wat koolzaadolie en kruid met peper en zout. Voeg er een flinke scheut anisette aan toe en enkele blaadjes verse dragon. Bak de zeebaarsfilets in een pan met wat ...
Aan de slag