Taartje van appel, zwarte pens en gele rozijntjes

Taartje van appel, zwarte pens en gele rozijntjes

Ingrediënten:

  • 50 gram hoeveboter
  • 6 appels
  • 100 gram suiker
  • 1 zwarte pens
  • bladerdeeg
  • gele rozijntjes

 

Bereiding:

  • Schil de appels haal het klokhuis eruit. Snijd ze in 4 gelijke stukken. 
  • Smelt de boter in een pan die nadien ook in de oven mag.
  • Strooi de suiker gelijkmatig over de gesmolten boter en laat lichtjes karamelliseren.
  • Schik de appels met de bolle kant naar onder en de schijfjes zwarte pens in de lichte karamel. Laat dit 5 minuten garen.
  • Haal de pan van het vuur en bedek het met een deksel van bladerdeeg. Maak er enkele inkepingen in. 
  • Bak het geheel gedurende 35 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden, tot het bladerdeeg mooi bruin geworden is.
  • Haal het uit de oven en draai in één beweging om op een bord zodat het bladerdeeg onderaan komt te zitten.

Naar iets op zoek?

hageland hageland hageland hageland hageland hageland