Schil de pompoen en leg de stukken in een ovenschaal, besprenkel met druivenpitolie, peper, zout en wat verse tijm. Laat in een hete oven garen op 180 graden gedurende 30 min.

Kruid het kwarteltje en bak kort even aan in de pan, laat dan verder garen in de oven op 180 graden, ongeveer 10 min. Laat dan even rusten onder zilverpapier.

Saus: Snipper de sjalot en look fijn. Stoof aan in een klontje boter. Blus met het bier en de balsamico. Voeg het bouillonblokje er aan toe met de appelsiroop en de laurier. Laat het sausje een beetje inkoken en kruid met peper en zout. Giet nadien door een zeefje en werk af met nog een klontje boter.

Schil de aardappelen en maak er puree van, werk af met wat melk en boter en kruid met peper en zout en nootmuskaat.

Ingredienten :

  • 1 flespompoen
  • 1 kwartel p.p.
  • verse tijm
  • 1 el appelsiroop
  • Bloemaardappelen
  • druivenpitolie
  • Boter
  • Melk
  • Nootmuskaat

 

  • Voor de saus:
  • 2 sjalot, 1 wortel, 1 teen look, laurier, 1 gevogelte bouillonblokje, 25 cl bruin bier, 1 el appelsiroop, 1 eetlepel balsamico

Enkele andere straffe recepten

Eendenboutjes met Vilvoordse jenever

Recept – Felix Alen (Hof ter Rhode / Xaverius vzw) Weetjes Door jenever te gebruiken in dit soort gerechten kan een groot gedeelte van het zout achterwege gelaten worden. Door allerlaatst af te smaken met de jeneve...
Aan de slag