• Voor de bavarois: Meng de druivenconfituur en de suiker met het water en laat het koken. Laat het gelatineblaadje weken en wring het uit. Voeg het daarna bij het mengsel. Klop de room licht op en voeg het bij het mengsel.
  • Giet het mengsel in een mooie puddingvorm en laat het daarna in de koelkast opstijven.
  • Laat de chocolade smelten. Steek 3 druiven op een stokje en dompel ook een aardbei in de gesmolten chocolade. Laat dit afkoelen tot de chocolade terug hard wordt. Snij de overige druiven en aardbeien in stukjes en meng dit met het citroensap en de suiker.
  • Presenteer alles netjes op een mooi bordje.

Ingredienten :

  • 1/2 kg aardbeien uit de streek
  • 1/2 kg druiven uit de streek
  • 5 cl water
  • 100 gr druivenconfituur
  • 50 gr chocolade
  • 1 citroen + citroenmelisse
  • 4 dl room
  • 1 gelatineblaadje
  • 1/2 l aardbei roomijs
  • 200 gr suiker

Enkele andere straffe recepten

Frozen popsicles met verse aardbeien

Wat is het? Zo’n frozen popsicle is niets minder dan een vormpje dat je kan vullen naar je eigen smaak en daarna laat je de diepvriezer zijn werk doen. Eens alles bevroren en uitgehard is, kan je de lolly uit zijn vorm...
Aan de slag

Verloren brood met aardbeien en honing

4 personen 20 minuten
Verwijder het kroontje van de aardbeien en halveer ze. Doe ze in een kom en voeg er witte balsamico, de honing en enkele jonge blaadjes basilicum aan toe. Snijd een stuk briochebrood en wikkel even in een mengsel van los...
Aan de slag

Frozen gin & strawberry daiquiri

Neem een blender of mixer bij de hand en doe er alvast het crushed ice in.  Spoel de aardbeien kort even onder zacht stromend water, ontdoe ze van hun kroontje en doe ze samen met de gin en munt-limoen Siro’nade i...
Aan de slag

Strawberry basil gin

Haal je cocktailshaker, maar boven als je er eentje hebt! Plet met een stamper 2 aardbeien – ontdaan van het kroontje – in de shaker. Voeg er de gin en munt-limoen Siro’nade bij (hier kan je ook werken met ...
Aan de slag