• Kruidt het vlees met peper en zout en bak het krokant in wat boter. Bestrooi dan het vlees met de bloem.
  • Pel de ui en de helft van een chili peper (zonder zaadjes). Snipper dit fijn en voeg het bij het vlees. Laat even bakken en bevochtig dan met 4 dl rode wijn en het water. Voeg de vleesbouillonpasta, de kruidnagels en het kruidentuiltje toe en laat 1 uur stoven op een zacht vuurtje onder een deksel.
  • Verwijder het deksel, laat nog 10 min koken en voeg er dan de resterende rode wijn aan toe. Kruidt nog eens goed met peper en zout en laat een half uur rusten.
  • Serveer in een bord met enkele fajitabroodjes en lepel er wat zure room over. Leuk afwerken kan eventueel met nog een beetje gesnipperde chili en platte peterselie.
  • Recept van Jeroen De Pauw

Ingredienten :

• 2 eetlepels bloem
• 1 eetlepel boter
• 1 kruidentuiltje
• 5 kruidnagels
• 1 chilipeper
• zure room
• 5 dl rode wijn
• enkele fajitabroodjes
• 1 ui
• platte peterselie
• 800 g mager rundsstoofvlees
• 2 eetlepels vleesbouillonpasta

Enkele andere straffe recepten