1. Snijd de pickles-groenten klein. Leg een laag groenten in een schaal een bestrooi overvloedig met zout. Werk zo laag voor laag af tot alle groenten verwerkt zijn. Zet ze onder met water en plaats ze 24 uur afgedekt in de koelkast. Spoel daarna af en gaar de groenten kort. Doe alle groenten samen in een grote bokaal. 
  2. De saus: doe alle ingrediënten in een grote kookpot en breng aan de kook. Roer voortdurend en laat alles 10 minuten doorkoken. Giet deze saus op de groenten en laat volledig afkoelen. 
  3. Halveer de aardappelen en kook ze kort in gezout water, schik ze nadien in een schaal en laat ze mooi krokant bruinen in een hete oven op 180 graden samen met enkele takjes rozemarijn, olie en een teentje look. 
  4. Bak het vlees en je bent klaar om te serveren.

Ingredienten :

  • Junior beef
  • aardappelen
  • rozemarijn
  • olie
  • look

 

Voor de pickles-groenten:

  • bloemkool
  • 500 gram augurken
  • 500 gram zure uitjes
  • 1 wit van lente-ui
  • 2 wortelen
  • zout

 

Voor de pickles-saus:

  • 25 cl water
  • 25 cl azijn
  • 75 gram maiszetmeel
  • 110 gram suiker
  • 6 eetlepels straffe mosterd
  • 25 gram kurkuma
  • cayennepeper

Enkele andere straffe recepten