Hapje met pulled beef en bier, aardappelschijf en sla

Hapje met pulled beef en bier, aardappelschijf en sla

Ingredienten voor 4 personen:

  • 1 kg stoofvlees in grote stukken (mag ook nek zijn met beetje vet)
  • kruidenmengsel: 1 el paprikapoeder, 1 el zout, 1 el gebroken witte peper, 5 el mosterdzaad, 1 el mosterd, 4 el bruine suiker, 6 blaadjes laurier, 2 el komijn, 1 el venkelzaad
  • 500 ml streekbier (tripel)
  • 500 ml appelsap uit de streek
  • 4 kleine aardappelen bintje
  • koolzaadolie
  • peper en zout
  • sla

 

Bereiding: 
Wrijf de stukken vlees goed in met het kruidenmengsel en masseer het. Voeg het bier en het appelsap toe, dek het af met zilverpapier en zet het gedurende 2 uur in een oven op 150°C. Na 2 uur mag het zilverpapier eraf en zet je het nog eens voor 1,5 u in de oven. Elk uur draai je de stukken vlees om. Na 3,5 u moet het vlees licht krokant zijn bovenaan en helemaal uiteenvallen als je er aan trekt. Laat het half afkoelen, doe handschoenen aan en trek voorzichtig alles uit elkaar. Meng met al
het braadvocht. Was de aardappelen grondig, snijd in 8 dikke plakken, smeer in met koolzaadolie, peper en zout. Gaar in de oven op 180°C gedurende 18 minuten en laat ze dan afkoelen. Garneer met de pulled beef en sla. Dien lauw op.

Dranktip: appel-kersensap uit de streek of streekbier (tripel)

Recept: Steppe Wouters van De Jacht in Heverlee

Naar iets op zoek?

hageland hageland hageland hageland hageland hageland