Gegrilde lamsfilet, brunoise van aardappel en groene boontjes, jus van rode streekwijn

Gegrilde lamsfilet, brunoise van aardappel en groene boontjes, jus van rode streekwijn

Recept - Chef-kok Simon Goyens

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 4 lamsfilets
  • fikse scheut rode streekwijn
  • 6 vastkokende aardappelen
  • 300 gr groene fijne boontjes
  • 2 sjalotjes
  • 1 ui
  • 300 ml lams- of kalfsbouillon

 

Schil de aardappelen en snij in gelijke blokjes (brunoise van 1 op 1 cm), kook voor enkele minuten zodanig dat ze nog beetgaar zijn. Snij de uiteinden van de boontjes, snij nadien in stukjes van 1 cm, kook ook beetgaar. Snipper de sjalotjes fijn. Laat de lamsfilet even rusten op kamertemperatuur, afkruiden met peper en zout. Bak kort aan beide kanten. Laat nog even rusten in de pan (niet op het fornuis). Bak de aardappeltjes aan in een pan met vetstof samen met de sjalotjes. Voeg op het einde de boontjes toe en kruidt met peper en zout. Saus: snipper de ui, stoof aan, bevochtig met rode streekwijn en laat inkoken, voeg de bouillon toe en laat koken. Mixen, eventueel kruiden en binden met wat maïzena. Serveer het vlees rosé en nappeer met wat jus.

Naar iets op zoek?

hageland hageland hageland hageland hageland hageland