Burger van kalfs- en varkensgehakt met een dip van mosterd, bruinbier en honing

Burger van kalfs- en varkensgehakt met een dip van mosterd, bruinbier en honing

Ingrediënten: 

  • 600 gram gemengd gehakt 
  • 4 pistolets
  • 4 eetlepels mosterd
  • 6 eetlepels honing
  • 1/2 flesje bruin bier
  • 1 eigeel
  • 100 gram paneermeel
  • peterselie
  • pijnboompitten
  • peper en zout
  • basilicum 

Bereiding:

  1. Doe het gehakt in een mengkom en voeg het eigeel en paneermeel toe. Meng dit goed. 
  2. Snipper de basilicum en peterselie fijn en meng dit goed met het gehakt. Voeg ook de pijnboompitten toe. 
  3. Maak er hamburgers van en bak ze aan in de pan. Laat ze verder garen in de oven op 180°C tot deze gaar zijn. Dit zal ongeveer 15 minuten duren. 
  4. De dip: doe het bier in een kookpot, voeg de mosterd en honing toe. Laat het geheel karameliseren. 
  5. Haal de pot van het vuur en laat het geheel afkoelen. 
  6. Snij de pistolet open en beleg met de hamburger, dip en garnituur. 

Naar iets op zoek?

hageland hageland hageland hageland hageland hageland