Burger van kalfs- en varkensgehakt met een dip van mosterd, bruinbier en honing
Ingrediënten:
- 600 gram gemengd gehakt
- 4 pistolets
- 4 eetlepels mosterd
- 6 eetlepels honing
- 1/2 flesje bruin bier
- 1 eigeel
- 100 gram paneermeel
- peterselie
- pijnboompitten
- peper en zout
- basilicum
Bereiding:
- Doe het gehakt in een mengkom en voeg het eigeel en paneermeel toe. Meng dit goed.
- Snipper de basilicum en peterselie fijn en meng dit goed met het gehakt. Voeg ook de pijnboompitten toe.
- Maak er hamburgers van en bak ze aan in de pan. Laat ze verder garen in de oven op 180°C tot deze gaar zijn. Dit zal ongeveer 15 minuten duren.
- De dip: doe het bier in een kookpot, voeg de mosterd en honing toe. Laat het geheel karameliseren.
- Haal de pot van het vuur en laat het geheel afkoelen.
- Snij de pistolet open en beleg met de hamburger, dip en garnituur.