‘Delicatessen met een ziel’

Erwin Mertens, zaakvoerder van Culinaire Slagerij De Kapblok uit Heverlee, mag zich tot 2017 Beste Beenhouwer van België noemen. Hij legde een feilloos parcours af sinds zijn eerste deelname in 2011. Erwin behaalde zowel in 2011 als in 2013 de titel “Finalist beste Beenhouwer van België” van de Officiële Meesterschapwedstrijd voor Beenhouwers. Daarnaast won hij in 2011 de ereprijs Meat & Fresh Expo als bekroning voor zijn koud buffet schotel, de eerste prijs in de categorie ambachtelijke gedroogde vleeswaren voor de befaamde Kapblokham en de nationale trofee voor geleibereidingen met de geperste varkenswangen met het bier Kessel Blond. In 2013 kreeg hij de prijs van de origineelste inzending  in de innovatierubriek van de EUROBEEFVAKWEDSTRIJDEN. De foto van zijn kunstwerk werd in zo wat alle buitenlandse foodmagazines opgenomen. Opvallend is dat hij in 2015 “Beste Beenhouwer van België” werd met o.a. acht streekproducten, zo werd zijn Kapblokham voor de 2e keer verkozen tot de ‘beste gedroogde ham’ van België en de zwarte pensen tot het ‘beste vleesproduct met bloed’ van België. Verder haalden de Leuvense Paté, de Leivese sosis, de hiete Masjoefel, Paepthoonsalade, pietermanworst en de Leuvense gekookte hesp ook goud. 
Al deze lekkernijen kan je ook in buffetvorm bestellen, nl. het Leuvens streekbuffet.