Ambachtelijke Bakkerij Rubbens - Producent

Ambachtelijke Bakkerij Rubbens - Producent

‘Bakken met respect voor de natuur’
Bakker Jean-Marie schuift een lading Hagelands brood uit de oven. Gemaakt van graan uit het Hageland, zegt hij fier terwijl de geur van versgebakken brood de ruimte vult. De bakkerij heeft een eigen, traditionele graanmolen en dat maakt ze uniek. Bewaarmiddelen zijn uit den boze en met het vers  gemalen meel maakt Jean-Marie heerlijke specialiteiten zoals de Tieltse koek, Tieltse appeltaart en -tarteletten, de IJzerzandsteenkoek en dus ook het Hagelands streekbrood. Daarvoor wordt er streekmeel aangerukt van molens Vandenbempt uit Sint-Joris-Weert.
De passie en liefde voor het vak zit in zijn bloed. Rond 2011 nam hij de bakkerij over van Ingrid Rubbens, maar behield veel van de familierecepten van Rubbens, die al decennia oud zijn. ‘Wij zetten die traditie dus verder en werken nog steeds met dezelfde idealen: ambachtelijk en met respect voor wat de natuur ons geeft’, vertelt Jean-Marie.

Adres

Rillaarseweg 28 , 3390 Tielt-Winge

Tel

016 64 07 95

E-mail

bakkerij.rubbens@belgacom.net

Regio

Groene Gordel
 Witloofvlaai

Witloofvlaai

Naar iets op zoek?

hageland hageland hageland hageland hageland hageland