4Pajot

4Pajot

In het najaar van 2012 kwam Raymond De Saegher op het idee om een kleine hobbybrouwerij op te starten. Vanuit die brouwerij kan men streekproducten uit het Pajottenland promoten, aan foodpairing doen (het juiste bier bij het juiste gerecht), en vooral veel plezier beleven aan het brouwen van artisanaal bier.

Al snel waren er 3 andere kandidaten om het project mee op te starten: Geert Van Dorsselaer, Gert Wauters en Frederiek Bouljon. Hieruit is de naam 4Pajot ontstaan. In april 2013 hebben we voor het eerst samen gebrouwen. Raymond en Frederiek hadden toen al een ruime ervaring als technicus in de bierfermentatie, via een opleiding in COOVI-CERIA in Anderlecht. Gert heeft ervaring als bio-ingenieur. Geert is meer gespecialiseerd in techniek, automatisatie en sinds kort ook als inoxbewerker.

Ons eerste bier was zo lekker! We hebben daarna nog meerdere keren als hobby gebrouwen. Al snel kwam het idee dat we met ons bier naar het grote publiek moeten komen. Op het vlak van wetgeving is dit niet zo eenvoudig: accijnzen, BTW, voedselveiligheid,… We hebben verder vergaderd en in juli 2014 is ons bedrijf officieel van start gegaan. De eerste maanden hebben we veel formaliteiten in orde gebracht en vooral onze brouwerij uitgebouwd. Vandaag beschikken we over een moderne koelkamer, sensorgestuurde temperatuurregeling,…

Wij vonden ons bier nog steeds lekker, en niet alleen wij. Daarom brouwden we bijna elk weekend, maar door familiale en professionele ontplooiingen hebben Fred, Geert en Gert opeenvolgend moeten afhaken. Raymond brouwt nu beroepshalve alleen verder en kan nog steeds beroep doen op hun respectievelijke kennis en ervaring

Adres

Zeypestraat 38 , 1602 Vlezenbeek

Tel

02 532 22 35

E-mail

raymond@4pajot.be

Website

www.4pajot.be

Regio

Pajottenland en Zennevallei
 Cordon bleu van grondwitloof, kaas en spek

Cordon bleu van grondwitloof, kaas en spek

Naar iets op zoek?

hageland hageland hageland hageland hageland hageland