28 augustus 2018Straffe bieren vallen in de prijzen op de World Beer Awards

Straffe bieren vallen in de prijzen op de World Beer Awards

Tijdens de World Beer Awards vielen meerdere Straffe Streek-brouwerijen in de prijzen.

Brouwerij Boon wint met hun Oude Geuze Boon VAT 108 twee gouden medailles, één voor ‘Beste Geuze in België’ en de tweede voor “Beste Geuze ter wereld”! Ook de klassiekers Geuze Mariage Parfait en Kriek Mariage Parfait  vallen in de prijzen met respectievelijk een zilveren en gouden medaille in de categorieën “Geuze” en “Kriek”.

Van Brouwerij Haacht  zijn er drie bieren in de prijzen gevallen. Mystic Krieken mag zich voortaan het beste bier ter wereld in de categorie ‘fruit & vegetable’ noemen en dingt nog mee naar de titel van beste ‘flavoured’ bier in het algemeen. SUPER 8 Export werd Belgium Winner in de categorie ‘Helles/Münchner’, en SUPER 8 Saison won zilver in de categorie ‘Bière De Garde / Saison’.

Brouwerij Lindemans werd twee keer Country Winner. Hun Framboise  won de categorie 'Framboise' en hun Cassis de categorie 'Fruit lambic'. Daarnaast namen ze ook twee zilveren medailles mee naar huis voor de Old Kriek Cuvée René in de categorie 'Kriek' en voor de SpontanBasil in de categorie 'Lambic'.

Ook Brouwerij Oud Beersel werd twee keer Country Winner met hun Oude Kriek en Lambiek. Daarnaast won hun Oude Geuze  Barrel Selection Oude Pijpen 2017 de goude medaille in de categorie 'Gueuze'

Brouwerij Timmermans scoorde twee keer brons: met hun Strawberry in de categorie 'Fruit Lambic' en met hun Oude Kriek in de categorie 'Kriek'.  

Naar iets op zoek?

hageland hageland hageland hageland hageland hageland