27 april 2018Culinaire Slagerij De Kapblok levert worsten met elektrische koelfiets

Culinaire Slagerij De Kapblok levert worsten met elektrische koelfiets

Met de invoering van het Leuvense circulatieplan en de files ondervond de uitbater van De Kapblok naar eigen zeggen heel wat hinder bij hun horeca-leveringen in Leuven. En dus zocht hij een oplossing. Met succes, blijkt nu. Na bijna een jaar ontwikkeling is de Active-Cooling-E-Bike in gebruik genomen. Zaakvoerder Erwin Mertens: “Ik heb lang gezocht naar een koelfiets die ook koelt tijdens het fietsen”, aldus Erwin. “Mijn eerste idee was zo een fiets te kopen. Groot was mijn verbazing dat nergens ter wereld een dergelijke fiets gemaakt wordt. Fietsen met een geïsoleerde bak die koelt tijdens het parkeren bestaat al, maar nergens was er een fiets te vinden die onderweg koelt.”

Marktwagenbouwer

De koelfiets van Mertens is zover hij weet dus uniek op de wereld. Maar het was zeker geen evident traject om de fiets te ontwikkelen. Mertens werkte samen met verschillende leveranciers om het eindresultaat te bekomen. “Het versterkte chassis van het Duitse merk Radkutsche Musketier bouwden we in samenwerking met marktwagenbouwer Paul Valkenaers uit Wezemaal en de high-tech is van Bert Mallaerts van Service Koel uit Rotselaar.” De koelfiets heeft een koelvermogen van 4 uur tot 1°c zonder herladen. De accu weer opladen duurt ongeveer 2 uur. De fiets heeft een laadvermogen van 2 uur. Over de kostprijs van de e-fiets wilde Mertens niets kwijt. 

Mini-marktwagen

Naast leveringen zal deze fiets ook gebruikt worden als mini-marktwagen met ingebouwde verlichting en een baar voor vlees op evenementen.

 

Bron: Made In Vlaams-Brabant

Naar iets op zoek?

hageland hageland hageland hageland hageland hageland