11 mei 2020Prinsheerlijke aardbeien via een draaimolen

Prinsheerlijke aardbeien via een draaimolen

Met een draaimolen krijgt ze een bakje aardbeien eenvoudig tot bij de klant, en respecteert ze daarmee meteen de regels rond social distancing.

Christine De Prins baat samen met haar echtgenoot Paul Verhasselt het tuinbouwbedrijf ‘Prinsheerlijke Aardbeien’ uit in Kapelle-op-den-Bos. Ze telen aardbeien van het ras Elsanta in de serre en in openlucht op stellingen. Daarnaast verbouwen ze ook alternatieve slasoorten zoals krul- en eikenbladsla, lollo bionda en lollo rossa. De afzet verloopt vooral via veiling BelOrta, met daarnaast thuisverkoop van hun aardbeien.

Professor Gobelijn
“Eigenlijk is het mijn man die de draaimolen heeft bedacht”, vertelt Christine. “Ik noem hem wel eens lachend professor Gobelijn, omdat hij altijd met nieuwe dingen op de proppen komt. In het voorjaar was hij aan het lassen. Hij gebruikte een as van een oude aanhangwagen om er een draaimolen mee te maken. Zo kan ik thuis op een veilige manier onze aardbeien verkopen. Ik zet gewoon een bakje aardbeien op een plaat van de draaimolen en duw die naar de klant. Aan die plaat hangt een potje, waar de klant zijn geld insteekt. Vervolgens duwt de klant die naar mij en kan ik, nadat ik mijn handen heb ontsmet, indien nodig ook wisselgeld teruggeven.”

Thuisverkoop
Christine verkoopt haar aardbeien thuis op woensdag- en zaterdagnamiddag in de maanden mei en juni in een prieeltje (overdekte ruimte). Naast bakjes heerlijke aardbeien kun je er terecht voor een grote bestelling, aardbeien om confituur van te maken, aardbeienconfituur en (op bestelling) geschenkmanden rond feestdagen zoals Pasen, Moeder- en Vaderdag. Zo’n geschenkmand bestellen kan via prinsheerlijke@gmail.com of 0474 98 11 38. Tot november kun je ook 24 uur op 24 dagverse aardbeien kopen via hun automaat.

Op de Facebookpagina van ‘Prinsheerlijke Aardbeien’ vind je een filmpje waarin je ziet hoe de draaimolen werkt.

Bron: Boerenbond.be

Naar iets op zoek?

hageland hageland hageland hageland hageland hageland