12 juli 2019Hanne Decoutere knipt druivenseizoen op gang

Hanne Decoutere knipt druivenseizoen op gang

In Hoeilaart zijn vandaag de eerste Brabantse tafeldruiven geknipt, meteen ook de start van het druivenseizoen. Hanne Decoutere kreeg de eerste om de eerste tros te knippen. Tegelijkertijd stelde Toerisme Vlaams-Brabant samen met de gemeenten Hoeilaart, Overijse, Tervuren en Huldenberg het project 'Druiventro(t)s' voor. 

Het was VRT-nieuwsanker Hanne Decoutere die de eerste tafeldruiven mocht afknippen. "Ze zijn heel sappig, heel lekker. De smaak blijft ook een beetje hangen. De Brabantse tafeldruif blijft toch één van de lekkersoorten die ik al ooit gegeten heb", zegt Decoutere.

Samen met de knip werd ook meteen het startschot gegeven van de campagne Druiventro(t)s. Die promoot de Druivenstreek en de unieke beleving van de druiventeelt. "Het is een mix van bruisende druivenfeesten, intiemere serreconcerten en smakelijke proeverijen zijn het ideale concept voor een geslaagde zomer", zegt gedeputeerde voor Toerisme Monique Swinnen.

De campagne moet ook tonen dat de Brabantse tafeldruif een belangrijk exportproduct blijft voor de Druivenstreek. "Het is een topproduct om terecht trots op te zijn. Het is een seizoensproduct waar iedereen vol ongeduld op wacht tot ze op hun top zijn", besluit schepen van Cultuur in Hoeilaart Pieter Muyldermans.

Brond: RING-TV

Naar iets op zoek?

hageland hageland hageland hageland hageland hageland