15 februari 2018Ginetical The Wooded edition bekroond tot 'WORLD’S Best Matured Gin 2018'

Ginetical The Wooded edition bekroond tot 'WORLD’S Best Matured Gin 2018'

The World Gin Awards is een internationaal gerenommeerde gin wedstrijd waarbij gins van over heel de wereld kunnen ingestuurd worden om mee te dingen naar een bekroning binnen een erkende gin-stijl. Ginetical Wooded edition van Ghost in a Bottle werd bekroond met de hoogste onderscheiding binnen zijn categorie, die van 'Best Belgian Matured Gin 2018'. Maar daar bleef het niet bij... De beste gins uit de hele wereld werden herproefd en op 15 februari werd Ginetical The Wooded Edition bekroond tot 'WORLD’S Best Matured Gin 2018'.

Ludwig Lampaert uit Huldenberg was al jaren actief in de drankindustrie als wijnverkoper en ginvertegenwoordiger, maar hij wilde absoluut zijn eigen project. Zo is hij met een eigen gin op de proppen gekomen onder de naam ginetical, die verwijst naar de verbondenheid tussen gin en jenever.

Toen hij een gin ontwikkelde, wilde hij vooral topkwaliteit produceren en iets doen met een kruid dat bijna niet meer te vinden is. Zo zit in de gin het middeleeuwse kruid, gagel, dat destijds werd gebruikt voor bierbereidingen. Gagel is na de 16de eeuw wat in onbruik geraakt door de opkomst van hop en is daarom ook nog maar beperkt vindbaar in bepaalde bosrijke gebieden, waar het verzameld wordt door boswachters. Het zorgt, samen met de andere botanicals voor een zachte maar pittige gin.

Ginetical Wooded edition is gerijpt op whiskey bourbon (de Amerikaane whiskey) vaten, met een korte maar intense rijping. Hierdoor blijft de kruidigheid van de gin bewaard - het moet tenslotte een gin blijven - maar met een extra dimensie. Net zoals bij de eerste gin speelt gagel hier de hoofdrol en bepaalt het de kruidigheid van de gin.

 

Naar iets op zoek?

hageland hageland hageland hageland hageland hageland