27 juli 2019Appelsapverwerkend bedrijf Fructus kiest voor Glabbeek als nieuwe productielocatie

Appelsapverwerkend bedrijf Fructus kiest voor Glabbeek als nieuwe productielocatie

Het gekende bedrijf Fructus uit Landen, dat appelen verwerkt tot natuurzuiver appelsap Fructic, komt zich vestigen in fruitgemeente Glabbeek. Zaakvoerder Marco Peters was begin dit jaar nog radeloos op zoek naar een geschikte locatie voor de productie van zijn sapverwerkend bedrijf.
Marco Peters had het plan om het bedrijf in de hangars rond zijn woning onderaan de Getestraat, waar hij eveneens een eenmanszaak in land- en tuinbouwwerken runt, verder te zetten, maar de overheid gaf daarvoor geen toelating. “Dat was natuurlijk rampzalig nieuws”, vertelt Marco.

Marco wendde zich tot de gemeente in de zoektocht naar een oplossing, maar Linter heeft geen kmo-zone. Zijn zoektocht was dringend, want in juni 2020 moet hij de huidige vestiging in Landen verlaten. De oplossing werd uiteindelijk in Glabbeek gevonden. “Glabbeek is als fruitgemeente ontzettend blij met de komst van dit sapverwerkend bedrijf en wij zorgen dat tegen begin september de vergunningen in orde zijn zodat ze hun productie kunnen opstarten op hun nieuwe productielocatie aan de Oplintersesteenweg in deelgemeente Bunsbeek”, aldus burgemeester Peter Reekmans (Dorpspartij). “Glabbeek is de voorbije vijf jaar enorm in trek bij heel wat ondernemers, omdat onze gemeente ondernemers enorm ondersteunt met heel wat vergunningen zodat ze kunnen ondernemen.”

Bron: Het Laatste Nieuws 

Naar iets op zoek?

hageland hageland hageland hageland hageland hageland